De Check & Go kaart geeft je het stappenplan voor zorgvuldig grondroeren dat de CROW 500-richtlijn voorschrijft. Wil je weten welke stappen je moet nemen voor een veilig graafproces? Lees dan ons informatiepakket.
In de Check & Go kaart zie je welke stappen initiatiefnemers, ontwerpers, grondroerders en beheerders moeten nemen om schade te voorkomen aan kabels en leidingen. Download de Check & Go kaart hier. De kaart wordt verspreid door het Kabel en Leiding Overleg (KLO). Het KLO is een vrijwillig samenwerkingsverband dat de belangrijkste koepelorganisaties in de graafketen vertegenwoordigt. De deelnemers aan het KLO hebben toegezegd om uiterlijk 1 januari 2022 de CROW 500-richtlijn volledig geïmplementeerd te hebben. Om hierbij te helpen hebben zij het stappenplan bedacht en overzichtelijk uitgewerkt in de Check & Go kaart.
Het stappenplan op de Check & Go kaart bestaat uit vijf kaarten. Voor iedere fase van de CROW 500-richtlijn zorgvuldig grondroeren een kaart. Op elke kaart zie je welke rol(len) er verantwoordelijk zijn en vind je een checklist. Vink de checklist af om te checken of je in jouw rol aan alle taken hebt voldaan. En geef de kaart dan door aan de verantwoordelijke voor de volgende fase. Want iedere volgende fase bouwt verder op de vorige fase. De Check & Go kaart kun je dus gebruiken als checklist voor jezelf en om informatie uit te wisselen met de andere rollen in de graafketen.
De Check & Go kaart benadrukt dat de rollen schakels vormen met elkaar om informatie uit te wisselen. Zonder samenwerking en contact kun je niet zorgvuldig grondroeren en blijven graafschades voorkomen.
De initiatiefnemer controleert of er voldoende tijd en geld is gereserveerd voor het zorgvuldig voorbereiden en uitvoeren van de graafactiviteit.
De initiatiefnemer en beheerder doen een risico-inventarisatie waarbij ze analyseren of de graafactiviteit leidt tot conflicten met de ondergrondse infrastructuur.
De ontwerper maakt een maatregelenplan op basis van de risico-inventarisatie en lokaliseert kabels en leidingen.
De grondroerder vertaalt samen met de beheerder en initiatiefnemer het maatregelenplan naar werkinstructies en doet een Klic-melding.
De grondroerder geeft de werkinstructies aan het uitvoerend personeel. De initiatiefnemer evalueert het project.
Wil je weten voor welke stappen jullie verantwoordelijk zijn? Hoe je ze kunt ondervangen in contracten?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.