CROW 500-proof werken, zo simpel is het.

Met onze software haal je dé CROW 500-oplossing in huis. Software die je helpt bij het werken volgens de richtlijn en waarin je de verplichte stappen kunt uitvoeren en vastleggen. Zo breng jij de CROW 500 in de praktijk: lees de whitepaper.

Samen met jou

Software voor de CROW 500

Samen met bedrijven die zelf actief zijn in de graafsector ontwikkelen wij oplossingen voor zorgvuldig grondroeren volgens de CROW 500. Software die aansluit bij de praktijk. En die het werken volgens de richtlijn verankert in je bedrijfsproces. Het vastleggen van de te volgen stappen en de communicatie met ketenpartijen is geen extra handeling, maar een geïntegreerd onderdeel van het werk. Je werkt aantoonbaar volgens de richtlijn én verbetert bovendien je werkproces.


Voldoe aan CROW 500-verplichtingen

CROW 500-proof op kantoor en in het veld

In de software breng je alle informatie samen voor medewerkers op kantoor en in het veld. Je kunt er bovendien meerdere stappen van de richtlijn afvinken:

Onderzoeksfase:

Eis-voorzorgsmaatregelen vastleggen

De maatregelen omtrent Eis-voorzorg vanuit de Netbeheerders vastleggen en delen met collega's.


Ontwerpfase:

Kabels en leidingen lokaliseren

Proefsleuven vastleggen en zo voldoen aan het lokaliseren van kabels en leidingen. Afwijkende situatie vastleggen en deze via een Preventie Rapport beschikbaar stellen. Zodat deze doorgezet kan worden richting het Kadaster (dit is verplicht binnen de WIBON).


Werkvoorbereidingsfase:

Werkinstructie toevoegen

Werkinstructies toevoegen zodat deze beschikbaar zijn op locatie (naast werkinstructies kun je diverse andere documentatie toevoegen).


Uitvoeringsfase:

Afwijkende ligging en graafschade melden

Graafschades en eventueel nieuwe afwijkende situaties vastleggen. Laat deze via een geautomatiseerd proces op een gecentraliseerd punt binnenkomen. Hier kan vervolgens een Preventie Rapport van gegenereerd worden waardoor alle vastgelegde data beschikbaar komt.


Gebruiksfase:

Data evalueren

Data opvragen voor de evaluatie (dit kan natuurlijk ook eerder en realtime), voor inzicht tijdens de evaluatie met de initiatiefnemer, ontwerper, grondroerder en grondeigenaar/netbeheerder.


Extra's

Nog meer voordelen

Andere voordelen als je kiest voor onze CROW 500-software:

  • Deel bij graafschade een Preventie Rapport met de verzekeringsmaatschappij om aan te tonen dat alle verplichting binnen de WIBON zijn vastgelegd en uitgevoerd.
  • Deel informatie met alle collega's die op het project aan het werk zijn (EV-afhandelingen, proefsleuven, afwijkingen en graafschades)
  • Krijg inzicht en realiseer bewustwording binnen een project
  • Creëer stuurdata met data uit de Preventie Service middels BI-tooling (Is de Ev wel op tijd afgehandeld? Kijkt aannemer X überhaupt wel op zijn Klic melding? Enz,)
  • En beschik over uitgebreide integratiemogelijkheden via een API

Alle voordelen op een rij

Kies je voor werken met onze software, dan kun je bouwen op jarenlange expertise en ervaring de kabel- en leidingbranche. Dit zijn de voordelen van onze software op een rij:

  • aantoonbaar CROW 500-proof werken

  • opvolgen en vastleggen zijn ingebed in het werk

  • voor Klic Beheer gebruikers beschikbaar als aanvullende module

  • schaalbaar: geschikt voor grote infraprojecten

  • vanuit de praktijk ontwikkeld

Meer weten?

Ga in gesprek!

Wil je meer weten hoe onze software kan helpen CROW 500-proof te werken of meedenken? Neem contact met ons op. We zijn benieuwd naar je ervaringen en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.