CROW 500 Check & Go kaart

De Check & Go kaart geeft je het stappenplan voor zorgvuldig grondroeren dat de CROW 500-richtlijn voorschrijft. Wil je weten welke stappen je moet nemen voor een veilig graafproces? Lees dan ons informatiepakket.

Kabel en Leiding Overleg

Verspreid door het KLO

In de Check & Go kaart zie je welke stappen initiatiefnemers, ontwerpers, grondroerders en beheerders moeten nemen om schade te voorkomen aan kabels en leidingen. Download de Check & Go kaart hier. De kaart wordt verspreid door het Kabel en Leiding Overleg (KLO). Het KLO is een vrijwillig samenwerkingsverband dat de belangrijkste koepelorganisaties in de graafketen vertegenwoordigt. De deelnemers aan het KLO hebben toegezegd om uiterlijk 1 januari 2022 de CROW 500-richtlijn volledig geïmplementeerd te hebben. Om hierbij te helpen hebben zij het stappenplan bedacht en overzichtelijk uitgewerkt in de Check & Go kaart.

Check & Go kaart

5 fases

Het stappenplan op de Check & Go kaart bestaat uit vijf kaarten. Voor iedere fase van de CROW 500-richtlijn zorgvuldig grondroeren een kaart. Op elke kaart zie je welke rol(len) er verantwoordelijk zijn en vind je een checklist. Vink de checklist af om te checken of je in jouw rol aan alle taken hebt voldaan. En geef de kaart dan door aan de verantwoordelijke voor de volgende fase. Want iedere volgende fase bouwt verder op de vorige fase. De Check & Go kaart kun je dus gebruiken als checklist voor jezelf en om informatie uit te wisselen met de andere rollen in de graafketen.


Schakels

Snel overzicht

De Check & Go kaart benadrukt dat de rollen schakels vormen met elkaar om informatie uit te wisselen. Zonder samenwerking en contact kun je niet zorgvuldig grondroeren en blijven graafschades voorkomen.

CROW 500-Proof in 1 dag

Wil je weten voor welke stappen jullie verantwoordelijk zijn? Hoe je ze kunt ondervangen in contracten?

  • Wil je meer zekerheid bij het inschatten van het budget en de planning?
  • Kun je hulp gebruiken bij inschatten van de risico’s en het maken van een maatregelenplan? Wil je weten hoe je een risico-inventarisatie doet?
  • Kom naar de training Hulp bij het ‘CROW 500 proof’ maken van jouw organisatie. En krijg alle kennis die je nodig hebt over CROW 500 en de mogelijkheid vragen te stellen aan een juridisch specialist.
Training

Kopje koffie

Wil je meer weten over de CROW 500?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.