CROW 500 voor grondroerders

Door de CROW 500 - Richtlijn zorgvuldig grondroeren - rust de verantwoordelijkheid van het voorkomen van graafschade niet meer alleen op de schouders van grondroerders. Maar er zijn ook plichten. Benieuwd waar jij als grondroerder precies aan moet voldoen?

Meer samenwerking

Voordelen

Met de CROW 500 komt er voor grondroerders meer informatie die veilige graafwerkzaamheden ondersteunen. Wel heb je als plicht de samenwerkende ketenpartijen aan te spreken wanneer er informatie mist.

Voor grondroerders

Rollen volgens de CROW 500

De grondroerder partij kan meerdere functies vervullen bij werkzaamheden. Dat kan zijn als: projectleider, ontwerper, storingsmonteur, voorman/ uitvoerder, grondwerker en werkvoorbereider (meer uitleg in deze animaties). Volgens de CROW 500 vallen al deze functies onder de volgende rollen:

  • Ontwerper
  • Grondroerder

Voor grondroerders

Fases volgens de CROW 500

Grondroerders kunnen in de ontwerpfase, werkvoorbereidingfase en uitvoeringsfase van de CROW 500 actief zijn. Afhankelijk van het type contract is de onderzoeksfase ook soms van toepassing. Alle mogelijke fases voor de grondroerder op een rij:

  • Ontwerpfase
  • Werkvoorbereidingsfase
  • Uitvoeringsfase

Voor grondroerders

Alle belangrijke informatie bij elkaar

Het is nu duidelijk dat je als grondroerders veel moet doen om CROW 500-proof te zijn. Kijk welke stappen je moet doorlopen in het informatiepakket grondroerders.

Kom naar de training

CROW 500-proof in een dag

In een dagdeel op de hoogte van alle rechten en plichten van de CROW 500? Kom naar de training Hulp bij het ‘CROW 500 proof’ maken van jouw organisatie.

Training

Kopje koffie

Wil je meer weten over de CROW 500?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.