C5P App vs Hulp bij CROW 500

C5P App versus Hulp bij CROW 500: een vergelijking van de software

6 september 2023

door Pim Vermeulen

Het voorkomen van schade aan ondergrondse kabels en leidingen is van cruciaal belang. In dit streven naar veiligheid en efficiëntie zijn zowel de C5P App als Hulp bij CROW 500 waardevolle hulpmiddelen. Maar welke optie is nu het meest geschikt voor jouw behoeften? Laten we eens dieper in beide opties duiken.

De C5P App: Digitaal uitwisselen van informatie via formulieren

De C5P app is een formulieren applicatie die een een blauwdruk van de CROW 500 richtlijn vormt. De C5P-app van KLO helpt je bij ‘digitaal samenwerken’. Het is mogelijk om het volgende te doen met de C5P App:

    • Processtappen afvinken: als je zelf iets hebt uitgevoerd zoals de aanvraag van een Klic-melding via KAOS of Kadaster, dan geef je aan in het formulier dat je dit hebt gedaan
    • Documenten opslaan: gebiedsinformatie zoals Klic-Melding kun je opslaan maar ook ontwerpinformatie, EVs en afspraken met derden.
    • Notities maken: risico’s, maatregelen en afspraken noteren.
    • Werkinstructies en maatregelenplan: je kunt werkinstructie en maatregelenplannen maken

Een nadeel is dat de C5P app zich alleen focust op digitaal informatie uitwisselen. Deze informatie moet je dus los van de C5P verzamelen en opvragen. Dus hoe kom je dan aan deze informatie? Zo moet je de gebiedsinformatie dus los opvragen en handigmatig hotspots of conflicten berekenen. Om vervolgens op basis daarvan zelf in te schatten wat risico’s zijn en welke maatregelen daarbij nodig zijn.

Voor meer informatie over C5P app kun je ook de blog C5P app onder de loep lezen.

Hulp bij CROW 500: Technologie voor veilig graven

Met de CROW 500-module binnen de Klic App voldoe je moeiteloos aan de vereisten van de CROW 500. De software automatiseert de procedures zoals uiteengezet in de richtlijn. Na het indienen van een Klic-Melding, assisteert de software bij het opstellen van een hotspot- en conflictanalyse. Bovendien kan het lokaliseringsplan voor je worden gegenereerd. Het is de meest gebruikte Klic applicatie die jouw werkproces versimpeld en automatiseert.

Expertise voor gebruik is niet direct noodzakelijk vanwege de gebruikersvriendelijkheid op kantoor en in het veld. Maar als je dat wenst, kunnen we trainingen verzorgen. Uiteindelijk biedt de Hulp bij CROW 500 de volgende voordelen:

  • Aantoonbaar CROW 500-proof werken
  • Opvolgen en vastleggen zijn ingebed in het werk
  • Voor Klic Beheer gebruikers beschikbaar als aanvullende module
  • Geautomatiseerde conflict- en hotspotanalyses
  • Meest gebruikte en efficiënte Klic-proces voor veld- en kantoormedewerkers
  • Schaalbaar: geschikt voor grote infraprojecten
  • Vanuit de praktijk ontwikkeld

Ontdek snel meer over onze CROW 500 software.

    Aan de slag met CROW 500

    De C5P app en Hulp bij CROW 500 zijn beide instrumenten om veilig graven te bevorderen en schade aan ondergrondse kabels en leidingen te voorkomen. De keuze tussen de twee hangt af van jouw specifieke behoeften, projectvereisten en hoe geautomatiseerd en efficiënt je wil werken. Ongeacht welke optie je kiest, het belangrijkste is dat je de veiligheid en efficiëntie van graafwerkzaamheden vooropstelt, zodat we samen kunnen bouwen aan een veilige en duurzame toekomst.

    Wil je meer weten over de CROW 500? Vul dan onderstaand formulier in!


    Deel deze blog via

    Meer weten?

    Pim Vermeulen, Accountmanager

    Helpt bedrijven CROW 500-proof werken

    Lees meer artikelen door Pim Vermeulen

    Gerelateerde artikelen

    • 8 november 2021

      |

      09:01 uur

      |

      Goconnectit

      Succesvol én tijdig aan de slag met CROW 500!

      Vanuit haar verantwoordelijkheid en voortrekkersrol maakt GOconnectIT werk van de CROW 500-richtlijn. Business Development Manager Jan Smit en directeur Edwin van Rooijen benadrukken het belang van een goede voorbereiding. ‘Het borgen en implementeren van de CROW 500 in de organisatie vraagt tijd en kennis. Een proces waarin wij als ervaren service provider klanten geheel kunnen ontzorgen.’

      Pim Vermeulen

    • 30 november 2021

      |

      12:41 uur

      |

      C5p

      C5P app van het KLO onder de loep

      Het KLO heeft een C5P app gemaakt om te helpen bij het CROW 500-proof werken. De app helpt je bij jouw rol in het proces. In 2021 is de app in de praktijk getest door deelnemende netbeheerders, grondroerders en gemeenten. In deze pilotfase wordt de app geëvalueerd en verder ontwikkeld. Op 1 januari 2022 is de app voor iedereen in de graafketen beschikbaar.

      Pim Vermeulen

    Contact

    Meer weten over de CROW 500?

    Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.